Intervju med spelbutiken Weighted Dice

Vi passade på att intervjua den ena av två spelbutiker som kommer vara på plats under konventet. Läs och njut!

När startades Weighted Dice och hur kommer det sig att ni bestämde er för att öppna en spelaffär i Katrineholm?
Vi har funnits i snart tre år. Innan oss fanns spelbutiken Narren i Katrineholm som fungerade som en naturlig samlingspunkt. Vi upplever att spelhobbyn behöver en plats att utövas, upplevas och utforskas på och en spelbutik är den perfekta platsen! När Narren lade ned verksamheten bestämde vi oss för att försöka hålla liv i Katrineholms hobbyentusiasm och hittills har det gett gott resultat!

Hur ser ni på utvecklingen, både lokalt och nationellt, av figurspelsscenen de senaste åren? Ser ni positivt eller negativt på hobbyn för framtiden?
Vi ser ljust på framtiden! Särskilt figurspel och brädspel växer stadigt, Games Workshop verkar ha hittat rätt fil att åka i till slut och den svenska speltillverkarmarknaden är imponerande. Som butikspersonal möter vi just nu många unga som börjat spela D&D, något som vi faktiskt inte trott om dagens ungdom. Figurspelshobbyn har fått stark fokus på turneringsspel, något som vi ibland kan finna lite tråkigt då det lämnas mindre utrymme för ”fluffiga” arméer som kanske inte presterar så bra rent tävlingsmässigt.

Vilka spel föredrar ni själva att spela? Har ni några favoriter i ert sortiment att rekommendera till GubbCons besökare?
Mikael: Brädspel är vad jag föredrar just nu framförallt co-op och euro delen av dessa. Bland figurspelen är det Warhammer 40k som gäller just nu.
Ullis: Jag är en rollspelare mer än något annat och där är WoD favoritsystemet. På brädspelsfronten gillar jag co-op. Eldritch Horror, Aeons End, Pathfinder The adventure card game, Pandemic Iberia och Dragonfire är några riktiga favoriter. Jag när en liten Grey knights armé vid min barm, tyvärr verkar de mer förtjusta i att skjutas sönder av en viss spelbutiksägares Eldar än att vinna just nu… 40k är allmänt fantastiskt kul, men om man gillar lite fantasi skirmish kortspel är Shadespire en bubblare jag vill tipsa om!

Ni deltog ju på första upplagan av GubbCon. Vad tyckte ni om tillställningen?
Väldigt trevligt, bra stämmning och rätt inställning till spelandet.
Skitbra initiativ! Vi behöver en plats för alla ”vuxna” i hobbyn och det saknas verkligen något motsvarande de amerikanska och brittiska spelsamlingarna i Sverige. Jag tror Gubbcon hittat en guldådra som kan ge väldigt mycket.

Ni är ju även med på vår andra upplaga av konventet. Och denna gången ska ni även arrangera ett scenariospel. Kan ni berätta lite mer om det?
Det är två lokala hobbykompisar som heter Gustav och Johan som i veckorna ska börja bygga både bord, modeller och regelverk för att genomföra något vi drömt om länge. Micke är väldigt förtjust i Guld&Bly och har även hållit i en egen WMH-variant vi skämtsamt kallat Ånga&Stål, nu när 40k hypen i butiken nått episka höjder behöver vi självklart ett scenariospel till det också. Gustav är utbildad inom spelmanusskrivande och Johan är en riktig erfaren kitbashinggud så även om scenariots uppbyggnad för oss är ”hemligt” räknar vi kallt med att det blir fantastiskt.

Själva scenariot ”The Red Catalyst” går ut på att ett mystiskt svart skepp störtat på en planet. Flertalet fraktioner försöker lägga vantarna på vad det nu är som skeppet fraktat. Men solen som lyser över planeten beter sig underligt…

Vi tackar Weighted Dice för intervjun och ser med spänning fram emot deras deltagande på konventet!


11095310_868654789871133_572644566200259462_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s