Intervju med Daniel, TO för Epic- och Warmaster-turneringarna.

Vem är du och vilken historia har du med figurspel?
Mitt namn är Daniel Bäckefelt, jag är en 38 årig tvåbarnsfar som bor i Norrköping. Jag driver ett kampsportsgym på heltid som arbete och är väldigt engagerad inom svensk MMA och BJJ/Grappling.
Mitt förhållande till figurspel började i början av 90-talet när jag köpte Rouge Trader (40K 1st edition) på den lokala leksaksaffären i Karlstad där jag då bodde. Jag kunde knappt läsa engelska då, måste varit runt 11 år, men kommer ihåg att jag tyckte det var riktigt fräna bilder på vapen och utomjordingar i den.
Intresset fortsatte med ett par nyfunna kompisar i staden jag flyttade till i början på 5:an. Vi varvade 40K och WHFB med Mordheim och Necromunda. Det blev även en del rollspel och lite lajvande (a.k.a tillverka väldigt hårda boffervapen och spöa upp varandra i skogen). Vi fortsatte spela fram tills 3rd edition av 40K innan livet tog mig i andra riktningar.
Hoppa fram 10år och jag var nybliven pappa boendes i Norrköping. Började ta upp kontakten med en gammal spelkompis igen efter att vi sprungit på varandra på stan. Vi började spela Necromunda-liknande spel med samma entusiasm som förr. Det fanns kanske inte lika mycket tid som förut, men desto mer resurser! Därifrån har intresset bara växt mer och mer de senaste åren.

Vilka spel har du som personliga favoriter?
Är ett stort fan av GW:s gamla specialist games spel faktiskt. Mitt absoluta favoritspel är Epic:Armageddon vilket jag anser vara det bästa spelet GW någonsin producerat. En nyfunnen favorit är också Warmaster vilket jag fastnat för rejält det senaste året. Även Necromunda var riktigt kul så jag är väldigt peppad på nyreleasen!

Sedan tycker jag det är rätt kul att djupdyka i alla varianter av regelsystem som fansen har skapat. Det som är mest intressant just nu är ett som heter Beyond the gates of 40K där regelmekaniken från Beyond the gates of Antares blandas med 40K 8th edition.

Slutligen måste jag nämna ett väldigt nytt projekt som spelas med 3mm modeller. Det heter Dominion och är skapat av brittiska Epic-spelare. Den första versionen som kom ut nyligen har verkligen fångat mitt intresse och jag kan rekommendera andra att ta en närmare titt på det!

Vilka turneringar håller du i på GubbCon?
Jag ansvarar för Epic-turneringen på Lördagen samt för Warmaster-turneringen på Söndagen. Jag är även huvudansvarig för konventet.

Vilka förväntningar har du på GubbCon?

Jag hoppas att vi ska kunna skapa ett lite annorlunda konvent från vad man brukar få uppleva när man åker på konvent i Sverige.

För det första vill jag att vi ska komma ifrån det här med att alla olika spel spelas i olika rum i skymundan och att det knappt sker någon interaktion mellan spelare av olika regelsystem. Jag tycker det är roligare om alla spel spelas sida vid sida och att man kan kolla in flera olika spel medans man deltar i en turnering. Sedan så ser det rätt fränt ut med 20-30 spelbord som är igång bredvid varandra. Det blir liksom lite nörd-empowerment av den synen.

För det andra vill jag låta vuxna individer få bete sig som just vuxna och få avnjuta en öl eller liknande till sina spel. Jag gillar konceptet som en del turneringar kör i England där man anordnar figurspelsturneringar på pubar. Som småbarnsförälder själv vet jag hur sällan man får tid till både figurspelande och att ta en öl med kompisgänget. Här kan man kombinera båda för maximal njutning så att säga.
Men givetvis innebär inte det att vi ska ställa till ett fylleslag på konventet. Fokus är ju på figurspelandet, ölen är bara en trevlig krydda till det sociala.

Något annat du ser fram emot förutom konventet denna vinter?
The last Jedi har ju premiär snart, så den peppar jag på rätt mycket. Ska förhoppningsvis även få spela min första 40K turnering någonsin av slutet av December vilket ska bli spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s