Intervju med Johan, TO för 40K turneringen på GubbCon.

Presentera dig själv! Vem är du och vad har du för relation och historia med figurspel?
Mitt namn är Johan Henriksson. 35 år och idag bosatt i Rimforsa, från början en Norrköpingsbo. Nybliven far, bl.a. grundare till föreningen Rimforsa Nerders och förutom rollspels och figurspelsnörd också inbiten kampkonstutövare sedan 22 år
tillbaka.
Min fascination för figurspel började när jag var 15 år. Jag kommer ihåg när jag köpte mina första figurer i en lokal butik i Norrköping, spänningen var enorm och när jag öppnade min första låda så visste jag att detta var en hobby jag skulle stanna i. Sedan dess har jag varit inne på många spår, rollspel, brädspel, tv- & dataspel, kortspel men både Warhammer Fantasy och Warhammer 40k har alltid legat mig varmt om hjärtat. Numera är det dock full ös med 40k och det fokuset är inget jag ångrar.

Du är ju en man med rätt många järn i elden. Du arrangerar ju allehanda events och har en massa olika projekt igång. Kan du berätta lite om dom och anledning till ditt stora engagemang?
Jag älskar att sprida glädje till både unga som gamla. För mig är det viktigt att alla får möjligheten till en vettig fritid, må så vara idrott eller kultur. Därför har jag valt att anordna denna turnering likt många andra event genom åren. Jag har sett så många ungdomar som inte har haft någonstans att ta vägen av olika anledningar och om jag kan få bara en ungdom att välja antingen idrott eller att börja måla figurer så är jag glad. Utanförskap och ensamhet är det värsta som kan drabba en människa. Att bjuda på sig själv och öppna dörren till de som behöver det är en liten handling som kan få stora effekter.

Vad har du för förväntningar på GubbCon?
Jag är helt övertygad om att GubbCon kommer bli ett grymt event där vi tillsammans lägger ribban högt för ett nytt tänkt när det kommer till spelkonvent i Sverige. Jag kommer göra mitt yttersta för att du som besökare och kanske deltagare på min Warhammer 40k turnering ska känna spelglädjen och få möjligheten till trevligt socialt umgänge med likasinnade. Jag ser verkligen fram emot GubbCon, hoppas du gör det också!?

23555248_10154764937392105_431730503_o

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s