Presentation av vår X-Wing arrangör!

Vi tog chansen och intervjuade en av våra turneringsarrangörer på GubbCon! Daniel håller i X-wing turneringen på vårt konvent och här får ni en presentation av honom:

Vem är du och vad har du för bakgrund inom spelhobbyn?

Daniel 30år gammal från Norrköping. Jag började med figurspel runt 10års åldern skulle jag tro. Då var det Warhammer fantasy som gällde. Men det var mest samlandet och målandet som lockade. Kanske för att jag inte var så bra på att spela…. Men jag har mest hållit på med Warhammer och rollspel men även många andra spel där man framförallt bygger ihop och målar figurer.

Vilka spel föredrar du att spela och varför?

Jag är lite periodare, Warhammer 40k har länge varit en favorit men nu är jag mer inne på skimishspel som Bushido, Batman, Bloodbowl osv. Mest är det för logistika skäl. Åtta figurer i en låda som får plats i ryggsäcken är enklare än tre lastbilar med terräng bara….. Annars tror jag det är viktigt för mig med coola figurer. Sen gillar jag även brädspel och kortspel men man får liksom hejda sig någonstans….

Du är ansvarig över X- wing på Gubbcon. Vad fick dig välja just det spelet? Vad är det som gör X-wing till en favorit för dig?

När jag första gången på Lincon provade X-wing fick jag ha ett skepp, Millenium falken. Det var så jäkla episkt! Och det första jag gjorde var att svänga av spelplanen… Jag fattade inte hur manöverbrickorna funkade först. Och det är väl helt enkelt det att manöverbrickorna som hålls hemliga för motståndaren och templaterna för förflyttningen som gjorde att jag fastnade för det. Det hjälper att modellerna är färdiga med i förpackningen och inte behövs målas eller monteras.

Vad har du för förväntningar på Gubbcon?

Att kunna ta en öl och spela roliga spel. Se vad folk har med sig för något, alltid finns det någon som lagt alldeles för mycket tid på sina figurer och det är kul att se.

Favoritfilm i Starwars serien?

Jedins återkomst.

Favoritkaraktär?

Jar-ja……. Bobba Fett.

IMG_6961

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s